Home - Wiedza - Details

Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera?

Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera? Wierzę, że wielu znajomych również spotka się z tego rodzaju niewytłumaczalnym problemem. Moc jest odpowiednia, rdzeń rozpylający ma e-ciecz, a jednostka główna jest w porządku. Jednak po niewielkim ogniu rdzeń atomizujący jest bezpośrednio rozmazany lub dym jest bardzo gorący i duszący. Po wyeliminowaniu wszystkich problemów związanych z bawełną, e-liquidem i żywicą, bardzo prawdopodobne jest, że niewłaściwa obsługa spowodowała spalenie rdzenia atomizującego. Wklej rdzeń jest zjawiskiem, jeśli chcesz znaleźć przyczynę tego zjawiska, możesz wykonać poniższe czynności.


Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera?

Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera? Przed wprowadzeniem konkretnych kroków jest trochę wiedzy do spopularyzowania dla początkujących znajomych.


Szukasz zasilania, aby uniknąć palenia bawełny lub dmuchania przewodów grzewczych

1. Obserwuj rezystancję przewodu grzejnego po spaleniu przewodu. Po spaleniu drutu niektórzy gospodarze muszą odkręcić atomizer, aby zainstalować i ponownie odczytać, w przeciwnym razie będzie niedokładny. (Gotowy atomizer można bezpośrednio przykręcić do urządzenia do odczytu, nie są wymagane żadne czynności, takie jak wypalanie drutu.)


2. Jeśli rezystancja w tym czasie wynosi 1ω (om), spróbuj dostosować napięcie do 3,7 V (niektóre hosty nie mogą wyświetlać napięcia w czasie rzeczywistym. Ale z wyjątkiem urządzeń półmechanicznych, rezystancja może być wyświetlana. urządzenia mechaniczne bezpośrednio dostosowują napięcie do około 3,7 V), jeśli napięcie może być wyświetlane, przejdź do kroku 4 po dostosowaniu kroku 3. Jeśli nie można wyświetlić napięcia, można wyświetlić tylko rezystancję, przejdź do kroku 3 i odczytaj kolejno .


3. Użyj wzoru, aby obliczyć moc=napięcie*napięcie/rezystancja, na przykład: 3,7*3,7/1=13.69W, a następnie ustaw moc na około 13W.


4. Teoretycznie 3,7 V to napięcie, które uważa się za nie wklejane, ale nie jest to napięcie, które zaleca się stosować przez cały czas. Specyficzne napięcie odpowiednie dla atomizera jest różne dla różnych przewodów grzejnych. Specyficzne i stosunkowo stabilne napięcie można regulować w górę iw dół w zakresie około 3,7 V. Uważa się, że jest to normalny zakres napięcia od 3,0V do 4,4V. Nie gorąco w standardzie.


Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera? Powód rdzenia pasty gotowego atomizera


1. Moc jest za duża.

Rozwiązanie: Po prostu zmniejsz moc i spróbuj zacząć od napięcia odpowiadającego mocy 3,7V. Jeśli to jest powód, problem zostanie natychmiast rozwiązany.

2. Wlot powietrza jest za mały, co zwykle zdarza się na pierwszym atomizerze dla początkujących graczy. Gracze i przyjaciele mogą nie odważyć się zapalić, aby atomizer nie odważył się wdychać, gdy atomizer jest gorący i pali się powietrzem, aby nie było przepływu powietrza chłodzącego wchodzącego do atomizera z wlotu powietrza, powodując zbyt wysoką temperaturę .

Rozwiązanie: To bardzo proste, po prostu oddychaj z ufnością.

3. Jeżeli wlot powietrza nie jest otwarty, nie można schłodzić rdzenia grzejnego. Jeśli tak się stanie, to wyłącznie moja wina.


Rozwiązanie: weź zaciągnięcie papierosa, aby stłumić wstrząs

4. Żywotność gotowego rdzenia atomizującego osiągnęła granicę, a wnętrze gotowego atomizera jest pełne osadów węglowych, które po podgrzaniu powodują zapach pasty. Lub występuje problem z jakością gotowego rdzenia atomizującego, a prowadnica oleju nie jest gładka. Dlatego też, gdy nie ma problemu z zasilaniem, wlotem powietrza i użytkowaniem, jeśli podczas palenia pojawia się dziwny zapach lub lepki rdzeń, oznacza to, że gotowy atomizer z rdzeniem dobiegł końca.


Rozwiązanie: Wystarczy wymienić rdzeń grzewczy.

Co powinienem zrobić z rdzeniem pasty atomizera? DIY rdzeń wklej atomizera

1. Moc jest za duża.

Rozwiązanie: Po prostu zmniejsz moc i spróbuj zacząć od napięcia odpowiadającego mocy 3,7V. Jeśli to jest powód, problem zostanie natychmiast rozwiązany.

2. Powietrze wlotowe jest za małe i nie ma wystarczającej ilości powietrza wlotowego do schłodzenia rdzenia grzejnego, przez co temperatura jest zbyt wysoka i rdzeń jest spalony. Lub nie waż się palić, aby po otwarciu największego wlotu powietrza nie było przepływu powietrza przez wnętrze atomizera.


Rozwiązanie: otwórz więcej wlotu powietrza i odważniej pompuj.

3. Rdzeń grzejny jest źle wykonany, nie ma płonącego drutu, a drut grzejny nie nagrzewa się równomiernie.


Rozwiązanie: Ponownie spal drut, aby ciepło było równomiernie rozłożone.

4. Rdzeń grzejny nie jest zablokowany, dzięki czemu w otworze drutu blokującego kolumny elektrody widoczne są jasne plamy, gdy rozpylacz jest zasilany. Te punkty o bardzo wysokiej temperaturze spowodują specyficzny zapach e-liquidu.

Rozwiązanie: Mocno zamocuj rdzeń grzejny, najlepiej go wyjąć i ponownie zainstalować, a nie tylko brutalnie dokręcać śruby.

5. Kiedy drut grzejny osiągnie swoją żywotność, najbardziej oczywistym dowodem jest to, że na powierzchni rdzenia grzejnego lub na bawełnie pojawia się czarna substancja o dużej skali, która jest osadem węgla.

Rozwiązanie: wymień rdzeń grzewczy.


Send Inquiry

You Might Also Like